تجارت جهانی/ سیده نرجس مهدوی: اگر کوه های مریخی منطقه آزاد چابهار را یکی از کشورهای اطراف ایران داشت، الان میلیون ها دلار از طریق گردشگری کسب درآمد می کرد اما سومدیریت در مناطق آزاد بخصوص در چابهار باعث شده تا میراث تارخی طبیعی کوه های مریخی خارج از منظومه گردشگری، قرار بگیرد.
تمام هنر مدیران در چابهار، ایجاد یک چادر برای گردشگران است؛ مدیران فعلی تجارت جهانی چند سال پیش، پیشنهاد ایجاد تله کابین در کوه های مریخی را دادند که با تمسخر، مدیر مربوطه مواجه شدند!
حالا اما از دبی و منطقه آزاد جبل علی خبر میرسد که آنها بدوم امکانات طبیعی و با راهکاری مصنوعی در فکر ایجاد یک ماه مصنوعی و تداعی سفر به ماه هستند! این تفاوت تفکر یک مدیر پروژه ای با یک مدیر آینده نگر در امارات است.
چند دهه است که دبی با پروژهای نوآورانه و جاهطلبانه به شهری از شگفتیهای معماری مدرن جهان تبدیل شده است. این بار نیز قرار است با یک پروژه پیشنهادی ۵ میلیارد دلاری یک ماه مصنوعی با قابلیتهای شگفتانگیز در این شهر ساخته شود تا بار دیگر حد و مرزها معماری در این شهر جابهجا شود.
به گزارش یورو نیوز، مایکل هندرسون، کارآفرین کانادایی، در نظر دارد یک ماکت ۲۷۴ متری از ماه در بالای یک ساختمان ۳۰ متری در دبی بسازد.
آقای هندرسون قصد دارد داخل ساختمان کروی شکل یک هتل ۴ هزار اتاقه و تفریحگاهی با قابلیت میزبانی از ۱۰ هزار نفر بسازد. به گفته مدیر این پروژه، بازدیدکنندگان هنگام راه رفتن در این سازه احساس پیادهروی واقعی روی ماه را خواهند داشت.
دبی در حالی قصد دارد چنین پروژه بلندپروازانهای را پیش ببرد که در سالهای گذشته با مشکلات مالی مواجه بود و برخی پروژههای معماری این شهر ناتمام ماندهاند.
مروارید و نخل جبل علی دو پروژه به جا مانده از بحران مالی سال ۲۰۰۹ است. مشکلات اقتصادی در سالهای گذشته موجب شد دبی کمک مالی ۲۰ میلیارد دلاری از پایتخت امارات متحده عربی دریافت کند.
طرح هندرسون یک گام فراتر از سایر پروژههای کرهای شکل مانند MSG Sphere، است که قرار است اواخر امسال در لاس وگاس افتتاح شود.
ساختار او کاملاً کروی است و میتواند به صورت یک ماه کامل، نیمه یا هلال روشن شود.
روشنایی ممکن است برای همسایگان بالقوه خوب نباشد – برنامههای ساخت MSG Sphere دیگر در لندن پس از اعتراض ساکنان به آلودگی نوری قابلتوجه و اختلال در ساختار متوقف شد.