داووس ۲۰۲۳، دورهمی اقتصادهای گرفتار در خلسه!

0
از ۵۰ سال گذشته رهبران سیاسی، رؤسای شرکت‌های بین‌المللی و همچنین افراد سرشناس در ژانویه هر سال در نشست داووس در مجمع جهانی اقتصاد گردهم می‌آیند و در زمینه مسائل مهم جهانی صحبت می‌کنند. نکته قابل اهمیت نشست امسال، توجه به پیامدهای اقتصادی جهانی ناشی از جنگ اوکراین و روسیه است. بحران زندگی، ادامه جنگ در اوکراین، بحران آب‌وهوا، بحران غذایی و انقلاب صنعتی چهارم، ۵ بحران عنوان‌شده در این نشست است.
بحران هزینه زندگی
«سال چند بحرانی» نامی است که کارشناسان برای توصیف سال ۲۰۲۳ بکار می‌برند. کارشناسان معتقدند که در این سال مشکلات برای بشریت بیشتر، آسیب رسان تر و سخت‌تر خواهد بود. جهان در سال ۲۰۲۳ رکود ناشی از جنگ اوکراین همراه با تورم بالا و فلج‌کننده را پیش‌بینی کرده‌اند. با توجه به این پیش‌بینی، رؤسای دولت‌ها و رؤسای بانک‌های مرکزی بسیاری از کشورها در این نشست برای یافتن راه‌حل مناسب حضور دارند و برای مقابله با این بحران یا باید پول بیشتری را برای شهروندان خود اختصاص دهند تا در برابر هزینه‌های بالا از آنان محافظت کرده و یا این‌که نرخ بهره را افزایش دهند که خود باعث ایجاد رکود جهانی می‌شود.
ادامه جنگ اوکراین
با توجه به این‌که دومین سال از جنگ اوکراین و روسیه می‌گذرد، بررسی پیامدهای این جنگ بر امنیت جهانی، سیاست‌های دفاعی، انرژی و غذا یکی از مهم‌ترین موضوعات این مجمع است. همانند سال گذشته، روسیه در این نشست نخواهد بود و ولادیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین، از طریق تماس ویدیویی در این نشست حضور خواهد داشت و احتمال می‌رود که هیئتی بزرگ از اوکراین برای دریافت حمایت‌های بین‌المللی در مراسم حضور داشته باشند.
بحران آب‌وهوا
بحران دیگر به گفته کارشناسان مجمع جهانی اقتصاد، تغییرات آب‌وهوایی است که یکی از تهدیدهای مهم در کوتاه‌مدت برای جهان است، که کمترین آمادگی برای آن وجود دارد. یکی از موضوعات مهم فرآیند کربن زدایی و انتقال انرژی است. علی رغم این‌که تغییرات آب‌وهوا در یک دهه گذشته اهمیت بالایی پیدا کرده‌است و در دستور کار داووس قرارگرفته است اما همواره با کم توجهی مواجه است.
بحران غذایی
ناامنی غذایی یکی دیگر از چالش‌های مهم در دهه اخیر است. یکی از علت‌های کمبود مواد غذایی از دست دادن تنوع زیستی، تغییرات آب‌وهوایی و افزایش بلایای طبیعی است؛ برهمین اساس کارشناسان هشدار افزایش گرسنگی باتوجه به افزایش قیمت و کاهش میزان مواد غذایی در سال ۲۰۲۳ را داده‌اند.
انقلاب صنعتی چهارم
سرعت رشد فناوری‌ها تا جایی است که بسیاری از آن با نام انقلاب صنعتی چهارم نام می‌برند. فناوری یکی از موضوعات همیشگی مورد بحث در این نشست است؛ فناوری‌هایی که با رشد سریع خود در زمینه هوش مصنوعی و محاسبات کوانتومی دولت‌ها را با مسائل و چالش‌های پیچیده روبرو کردند. معمولاً به دلیل نگرانی دولت‌ها درمورد امنیت ملی، رویکردی محلی را برای همگام شدن با پیشرفت تکنولوژی داشته‌اند اما به‌نظر می‌رسد باید رویکردی جهانی‌تر برای کمک به حل چالش‌های پیشرو در تکنولوژی در نظر گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *